ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Ναι κάνει καλό.Το λέει και ο γιατρός!

Το σέξ κάνει καλό. Αυτό δεν χρειαζόταν να το πει ο γιατρός αλλά η επίσημη εντολή του είναι μια καλή δικαιολογία όταν ο/η σύντροφός σας κάνει τον δύσκολο.

Τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα: Τα ζευγάρια που δεν κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα καταλήγουν να συμπεριφέρονται σαν καλοί φίλοι ή απλοί συγκάτοικοι, με αποτέλεσμα η σχέση να καταλήξει σύντομα στον χωρισμό.

Οι ειδικοί, λοιπόν, «προστάζουν»... περισσότερο σεξ.

'Οσοι λοιπόν είναι παντρεμένοι ή βρίσκονται σε μακροχρόνιες σχέσεις δεν πρέπει να ξεχνούν την εβδομαδιαία «υποχρέωση» προς τον/τη σύντροφό τους, εξηγεί ο αμερικανός σύμβουλος σεξουαλικής υγείας και συγγραφέας του βιβλίου «Good in Βed», Ιαν Κέρνερ . Βέβαια καλό θα ήταν να μην το βλέπουν ως υποχρέωση...

Η σεξουαλική ζωή κάθε ζευγαριού εξαρτάται, βέβαια, από πολλούς παράγοντες, όπως είναι ο τρόπος ζωής, η γενικότερη υγεία των συντρόφων, η λίμπιντο και φυσικά, η ποιότητα της σχέσης.

Επομένως, αυτό που μπορεί να φαντάζει ως «πολύ» σεξ σε κάποιον, για άλλον μπορεί να είναι «πολύ λίγο».

Η σεξουαλική «αποτελμάτωση» στις Ηνωμένες Πολιτείες τείνει να προσλάβει διαστάσεις επιδημίας. Υπολογίζεται ότι περίπου 40 εκατομμύρια Αμερικανοί βρίσκονται σε γάμους, στους οποίους οι σεξουαλικές επαφές είναι μηδενικές.

Ο αυξημένος φόρτος εργασίας, η κούραση, το άγχος που προκαλεί η οικονομική κρίση, οι παρενέργειες από φαρμακευτικές αγωγές, ακόμη και η εύκολη πρόσβαση σε πορνογραφικό υλικό στο Διαδίκτυο ευθύνονται, μεταξύ άλλων, για την αύξηση του ποσοστού των ζευγαριών που δεν κάνουν σεξ. Επιπλέον, η παχυσαρκία και άλλοι παράγοντες του σύγχρονου τρόπου ζωής μειώνουν τη λίμπιντο, με αποτέλεσμα το σεξ να βρίσκεται χαμηλά στις προτεραιότητες των Αμερικανών. Ωστόσο, σύμφωνα με τον δρ Κέρνερ, όταν ένα ζευγάρι μειώνει τη συχνότητα των σεξουαλικών του επαφών γίνεται πιο ευάλωτο: εξάρσεις θυμού, αποστασιοποίηση, απιστία και τελικά, χωρισμός, είναι οι δυσάρεστες συνέπειες της έλλειψης σεξ.

«Είναι η “κόλλα” που μας κρατάει μαζί και, χωρίς αυτό, τα ζευγάρια γίνονται “καλοί φίλοι” ή ακόμη χειρότερα “συγκάτοικοι”» υπογραμμίζει.

Οι ευεργετικές ιδιότητες της σεξουαλικής επαφής, όμως, εκτείνονται και πέρα από τις σχέσεις. Το σεξ μάς αναζωογονεί, μειώνει τα επίπεδα στρες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και ευθύνεται για την απελευθέρωση ενδορφινών, των ορμονών της ευφορίας, στον οργανισμό.

Και όχι μόνο. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της βιολογικής ανθρωπολόγου Ελεν Φίσερ , τα άτομα που κάνουν συχνά σεξ είναι πιο επιτυχημένα στη δουλειά τους, αφού αυτό αυξάνει σημαντικά την αυτοπεποίθηση.

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

4 σχόλια:

Φώτης Λαουτάρης είπε...

Ανέστη ο γιατρός τα λέει πολύ καλά.Για να έρθει στην Ελλάδα όμως να δεί δύο δελτία ειδήσεων μόνο και άν μπορέσει μετά να κάνει "έπαρση σημαίας" να μας το γράψει !!!

zeidoron dtsoukas είπε...

Καλημέρα Ανέστη!
Το σεξ ίσως είναι το μόνο πράγμα που δεν γίνεται ούτε με ιατρική συνταγή,ούτε με πρόγραμμα.
Είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων με πρώτο και καλύτερο συστατικό την αγάπη.Να είσαι καλά και καλή εβδομάδα!

Anestis Ketsetzidis είπε...

Φώτη
εμεις πρέπει να πάμε κόντρα σε όλους όσους μας πληγώνουν.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Δημήτρη
πολύ σωστά τα γράφεις.
Εμείς δεν κάνουμε πίσω.