ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Σε επαναστατική επέμβαση στον εγκέφαλο θα υποβληθεί η 15χρονη Μυρτώ



ΑΑΑ

 Το θύμα της βάναυσης επίθεσης στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, η 15χρονη Μυρτώ, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στην Μονάδα αυξημένης Φροντίδας του Ευαγγελισμού.
Οι γιατροί κάνουν ό τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να ανακτήσει την συνείδησή της και να συνέλθει από το κώμα. Στην προσπάθειά τους αυτή, πραγματοποιούν εξειδικευμένες εξετάσεις στην Μυρτώ, προκειμένου να βρουν τα «αδρανή σημεία» του εγκεφάλου της.
Μετά από έξι μήνες, οι ελπίδες για την ανάρρωση της 15χρονης στρέφονται σε μια επαναστατική μέθοδο «αφύπνισης» του εγκεφάλου, που θα επιχειρήσει να πραγματοποιήσει η ιατρική ομάδα του νευροχειρουργού κ. Δαμιανού Σακκά.
Η μέθοδος που σχεδιάζεται προσεκτικά εδώ και δύο μήνες, θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα. 
 Αφορά την ηλεκτρική διέγερση του εγκεφάλου, τεχνική η οποία χρησιμοποιεί ένα ρομποτικό σύστημα «έξυπνων ηλεκτροδίων», που έχουν τη δυνατότητα να διεγείρουν ως και 16 εγκεφαλικά κέντρα ταυτοχρόνως.
Οι γιατροί θα κάνουν αναλυτική χαρτογράφηση στον εγκέφαλο της 15χρονης Μυρτώς, και  την βοήθεια ρομπότ ακριβείας, θα εμφυτεύσουν ηλεκτρόδια στα αδρανή κέντρα ώστε στη συνέχεια να προσπαθήσουν να τα ενεργοποιήσουν.
pheme.gr

Και φυσικά ο''δράκος της Πάρου''απολαμβάνει
την φιλοξενία των Ελληνικών φυλακών. 

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: