ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!! ΧΤΑΠΟΔΙ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ (βιντεο) ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ… είναι Η ευχή που κυκλοφορεί…
Λοιπόν για να λέμε και κάτι γελαστικόν, συνέβη το εξής πολύ αστείο προχθες τω Θεοφανείων πάνω στο μοναδικό “χωριό” μας, την Α.Μερά.

Κατά το έθιμο, ο παπάς η ο δεσπότης θα σας γελάσω, ρίχνει μία τον σταυρό στη θάλασσα με το “εν Ιορδάνη..” κλπ, τον τραβά όξω και ξαναρίχνει για δεύτερη φορά με το ίδιο τροπάρι.
Στο βίρα όμως η κορδέλα τέντωσε και ο σταυρός δεν έλεε να βγεί στην επιφάνεια για να συνεχιστεί το καταστατικό λειτουργικό.
Σκάλωσε! Σκέφτηκαν όλοι. 

O παπάς προσπαθούσε να ξεσκαλώσει την κορδέλα, οι γύρω νέοι που περίμεναν ημίγυμνοι αγωνιούσαν τρέμοντες την τρίτη και τελευταία ρίψη και τότε η κορδέλα ξεσκάλωσε. Ο παπάς τη βιράρισε λίγο και εφάνη το ιερόν απαστράπτον σκεύος, αλλά επάνω του ήταν γαντζωμένο ένα δίκιλο χταπόδι που τον λιμπίστικε και τον κρατούσε με πείσμα ως πολύτιμον τρόπαιον!
Ενας από τους νέους βούτηξε στα ρηχά και άρπαξε σταυρό και χταπόδι και τα'ριξε στο μωλαράκι.. 

“Το χταπόδι έπιασε τον σταυρό” αναφώνισε εκστασιασμένο το πλήθος των πιστών! 
Ο χταπόδης κατέληξε να γίνει ο μεζές σε καφενείο της πλατείας και ο νέος που τελικά τον έπιασε, πήρε σβάρνα τα μαγαζιά για το καθιερωμένο “ιερόν” της οικονομικής του ενίσχυσης…
Στο παρακείμενο βίντεο και περίπου από το δέκατο λεπτό φαίνεται όλη η χταποδομάχη... 
http://zepos.blogspot.gr/

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

2 σχόλια:

explore.bees είπε...

Ανέστη ,, τώρα εκτός από πόδι κοτόπουλου και αλυσίδα θα ρίχνουμε και σταυρό για το πιάσιμο των αγαπητών μεζέδων μας χα χα χα .
Να είσαι καλά
Χρήστος

Επόπτης είπε...

ωραίο