ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Η Ελλάδα είναι παντού! Ακόμη και στη Χιλή! Δείτε φωτογραφίες

Η Ελλάδα τελικά μπορεί να είναι παντού. Και να σε συγκινεί το γεγονός ότι αυτά που εμείς εδώ εντός της χώρας θεωρούμε ασήμαντα, άλλοι πολλοί μακρυά τα εκτιμούν πολύ περισσότερο!

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας και οι συνεργάτες του το διαπίστωσαν στην Χιλή όπου βρίσκονται 
για  Συνόδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής, στο Σαντιάγκο της Χιλής.

Είδαν σταθμό του μετρό αφιερωμένο στην Ελλάδα! Και μια εντυπωσιακά μεγάλη λεωφόρο που διασχίζει όλο το Σαντιάγκο,επίσης με το όνομα της χώρας μας.

Οι φωτογραφίες είναι από την Χιλή που έχει την Ελλάδα πολύ ψηλά.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας συναντήθηκε με τον ομόλογο του Υφυπουργό Εξωτερικών της Χιλής, Πρέσβη Alfonso Silva.

 Κατά τη συνάντηση, διαπιστώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων των δυο χωρών, το οποίο παρουσιάζει σημαντικά περιθώρια εμβάθυνσης, κυρίως στον οικονομικό τομέα. 

 Ο Έλληνας ΥΦΥΠΕΞ ενημέρωσε τον ομόλογό του για τα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί από την Ελλάδα και την ΕΕ, προκειμένου να θέσουν την Ελλάδα σε τροχιά οριστικής εξόδου από την κρίση. 

 Ο κ. Silva μετέφερε τα φιλικά αισθήματα λαού του για Ελλάδα και την αισιοδοξία του για έξοδο της χώρας μας από την κρίση. 

 Ο κ. Κούρκουλας εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολή από την Ελλάδα, αίτημα στο οποίο ο κ. Silva ανταποκρίθηκε, προσφέροντας της αρωγή του Υπουργείου του.
onalert.gr 

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

2 σχόλια:

Δημήτρης είπε...

Έτσι είναι Ανέστη,οι πραγματικοί φίλοι της Ελλάδας είναι μακριά.Η Ελλάδα υπάρχει και σε μια άλλη χώρα της νοτίου Αμερικής,την Ουρουγουάη.Έξω από την Εθνική Βιβλιοθήκη του Μοντεβιδέο, δίπλα στην είσοδο, βρίσκεται το άγαλμα του Σωκράτη. Στην παραλιακή ένα πάρκο ονομάζεται Αθήνα και έχει την προτομή του Ομήρου.Τμήμα της λεωφόρου αυτής ονομάζεται "λεωφόρος της Ελληνικής δημοκρατίας".Ο κεντρικότερος δρόμος της παλιάς πόλης κάτω από το λόφο ονομάζεται Grecia.Ένα από τα ομορφότερα νεοκλασικά κτήρια στο κέντρο της πόλης στην πρόσοψή του γράφει με κεφαλαία ελληνικά γράμματα: ΑΘΗΝΑΙΟΣ.Σε όλα τα βιβλιοπωλεία θα βρεις βιβλία ελλήνων συγγραφέων και ποιητών. Ακόμη και στα πολύ μικρά.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Δημήτρη
σ'ευχαριστώ για τις εξαιρετικές πληροφορίες,μιας και για πολλούς απο εμάς ηταν άγνωστα όλα αυτά.