ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ
ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ
ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ

Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013

Τους -40 βαθμούς άγγιξε το θερμόμετρο,όχι στο Γόνιμο αλλά στην ΚίναΗ βόρεια Κίνα διανύει πλέον τον δριμύτερο χειμώνα των 3 τελευταίων 10ετιών!

Ακραία χαμηλές θερμοκρασίες --άγγιξαν τους μείον 40 βαθμούς Κελσίου-- άφησαν στο έλεος της ακραίας κακοκαιρίας τουλάχιστον 260 χιλιάδες πολίτες μόνον στη διοικητική περιφέρεια 'Εσωτερική Μογγολία', αναφέρουν σήμερα στο Πεκίνο τα κρατικά ΜΜΕ.

Αναφέρουν, αναλυτικότερα, ότι μετά την πρώτη Δεκεμβρίου υπέκυψαν στο δριμύ ψύχος τουλάχιστον δύο πολίτες.

Το ίδιο συνέβη με πολλές δεκάδες χιλιάδες ζώα. Σε όλη την Εσωτερική Μογγολία, δεινοπαθούν περίπου 750 χιλιάδες πολίτες. Από αυτούς, οι 150 χιλιάδες μετακινήθηκαν κατ'ανάγκην από τις εστίες τους σε πρόχειρα καταλύμματα.

Η μετεωρολογική υπηρεσία, στο Πεκίνο, έδωσε για τον Νοέμβριο την πληροφορία ότι διαμορφώθηκαν οι πιό χαμηλές μέσες θερμοκρασίες των 28 τελευταίων ετών : πιό χαρακτηριστικές είναι οι μείον 15 βαθμοί Κελσίου πρακτικά σε όλη τη μεθόριο με την Σιβηρία-- ψύχος χωρίς προηγούμενο τα 43 τελευταία έτη...

Στην επαρχία Σαντόνγκ στην ανατολική Κίνα πάγωσαν τα νερά στον κόλπο Λαϊτσού και ακινητοποιήθηκαν περίπου χίλια πλεούμενα.

Χωρίς πρόσφατο προηγούμενο κύμα ψύχους, συνδυασμένο με χιόνι πάχους 1,3 μέτρου περίπου, στο 80% της επικράτειας, δυσχεραίνει στο ξεκίνημα του 2013 την καθημερινότητα στη Μογγολία, αναφέρει σήμερα το Γερμανικό πρακτορείο επικαλούμενο πηγές του στην πρωτεύουσα Ουλάν Μπατάρ.


Καλή εβδομάδα σε όλες και όλους,
εντός και εκτός Ελλάδας. 

1 σχόλιο:

akis koustoulidis είπε...

Ανέστη καλησπέρα ...λοιπόν δεν ξέρω αν με θυμάσε ...ο άκης κουστουλίδης είμαι από την βυρώνεια μαζί με τον αδερφό σου τον αλέκο ήμουνα συμαθητής.....σε βάζω στα φιλικά μου ιστολόγια ...το δικό μου είναι το
http://upogia-taxi.blogspot.gr/

και το email μου είναι το akiser1969@gmail.com
καλή συνέχεια!!!!!!