ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Δείτε πόσα χρωστάνε τα κόμματα στις τράπεζες.



Σε άθλια κατάσταση βρίσκονται τα οικονομικά των κομμάτων εξουσίας παρά τις κρατικές επιχορηγήσεις. Χρέη και για τα μικρότερα κόμματα, εκτός του ΛΑΟΣ. Το ύψος των δανείων και οι πανάκριβες μετακινήσεις ψηφοφόρων
// Αντίστοιχα με τα οικονομικά της χώρας, είναι αυτά των κομμάτων εξουσίας, τα οποία βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας, καθυστερώντας τη μισθοδοσία των υπαλλήλων τους και δανειζόμενα με υψηλά επιτόκια.
Και όλα αυτά παρά τη γενναία κρατική επιχορήγηση που λαμβάνουν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", η Νέα Δημοκρατία πρόσφατα πήρε δάνειο 2 εκατομμυρίων ευρώ από την Attica Bank, με επιτόκιο... 8%. Συνολικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρωστά 128 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το χρέος της αυξήθηκε την περίοδο 2006-2012 κατά 77,3 εκατομμύρια ευρώ.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τους ισολογισμούς του ΠΑΣΟΚ την τελευταία πενταετία, τα χρέη του προς τις τράπεζες αυξήθηκαν κατά 67 εκατομμύρια ευρώ την τελευταία πενταετία και σήμερα προσεγγίζουν τα 114 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, βασικές αιτίες για τη συσσώρευση τόσο μεγάλων χρεών, είναι οι μετακινήσεις ψηφοφόρων στις εθνικές και τις τοπικές εκλογές, καθώς και οι διαφημιστικές καμπάνιες κατά τη διάρκεια προεκλογικών περιόδων.
Επίσης, μεγάλα ποσά ξοδεύονται για δημοσκοπικές έρευνες και εκδηλώσεις διαφόρων πολιτικών, ενώ στα έξοδα υπολογίζονται και οι αποστολές ατόμων για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων, η αποστολή SMS κλπ. Χρέη και για τα μικρότερα κόμματα Δεν χρωστάνε όμως μόνο τα κόμματα εξουσίας, αλλά και τα μικρότερα, πλην του ΛΑΟΣ. Σύμφωνα με "Τα Νέα", ο Συνασπισμός έχει οφειλή ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ προς την Εθνική Τράπεζα, η δανειακή σύμβαση του οποίου λήγει το 2016. Κάθε χρόνο καταβάλει 1 εκατομμύριο ευρώ.
Επίσης, η Κουμουνδούρου πήρε δάνειο 200.000 ευρώ από την Attica Bank στις αρχές του χρόνου.
Τα λειτουργικά έξοδα του κόμματος ανέρχονται στις 30.000-40.000 ευρώ το μήνα, ενώ για τη μισθοδοσία 14 πολιτικών επαγγελματικών στελεχών δαπανώνται περίπου 75.000 ευρώ. Στο κόμμα ανήκει το κτίριο στην Κουμουνδούρου, όπου στεγάζονται τα γραφεία και ένα Ford Mondeo.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, που επικαλείται στοιχεία που κοινοποιήθηκαν σε βουλευτές του ΛΑΟΣ, προκύπτει ότι το ΚΚΕ έχει λάβει δάνειο 4,4 εκατομμυρίων ευρώ από την Εθνική Τράπεζα. Το μόνο κόμμα που δεν χρωστάει είναι ο ΛΑΟΣ, ο οποίος δεν έχει πάρει δάνειο από τράπεζα, έχοντας έξοδα μισθοδοσίας 20.000 ευρώ και ενοικίων 25.000 ευρώ το μήνα. Τέταρτοι στην επιχορήγηση κομμάτων Η παραπάνω εικόνα των οικονομικών των κομμάτων, δεν συνάδει με την κρατική επιχορήγησή τους, η οποία είναι γενναία.
Η Ελλάδα κατέχει την τέταρτη υψηλότερη δημόσια χρηματοδότηση ανάμεσα σε 24 ευρωπαϊκά κράτη, αναλογικά με τον πληθυσμό των χωρών, πληρώνοντας 4,52 ευρώ ανά κάτοικο κάθε χρόνο.

Το 2010 η Ελλάδα των 10,8 εκατομμυρίων κατοίκων κατέβαλε το 2010 48,8 εκατομμύρια ευρώ στα κόμματα.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Λουξεβούργο (19.32), στη δεύτερη η Νορβηγία (7,81) και στην τρίτη η Φινλανδία (5,83).

Πηγή: News247

Και περιμένουμε απ'αυτούς τους μαλάκες να μας σώσουν???

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: